Desso

Desso

DESSO is een toonaangevende Europese fabrikant van hoogwaardig, duurzaam projecttapijt en tapijttegels voor commerciële toepassingen zoals kantoren, bankgebouwen, winkels, openbare gebouwen, scholen, universiteiten en zorgcentra. DESSO streeft naar het leveren van superieure producten in termen van kwaliteit, duurzaamheid en design, dankzij voortdurende innovatie. De innovatiestrategie van Desso concentreert zich op drie pijlers: Creativiteit, Functionaliteit en Cradle to Cradle®. Voor Desso is creativiteit gelijk aan CARPETECTURE®. Het is een uitstekend voorbeeld van Desso's streven naar een creatief tapijtdesign dat aansluit bij de behoeften van architecten, binnenhuisarchitecten, huizenbezitters en eindgebruikers. Op het gebied van functionaliteit ontwikkelde Desso baanbrekende oplossingen, zoals de AirMaster®, die het verschil maken ten aanzien van gezondheid en welzijn. De laatste jaren groeit het besef dat de kwaliteit van de binnenlucht in schoolgebouwen van grote invloed is op de gezondheid van onze kinderen. De aanwezigheid en de grootte van fijnstof zijn bepalend voor de luchtkwaliteit en kunnen een directe oorzaak zijn van latere gezondheidsproblemen. DESSO AirMaster® met zijn gepatenteerde technologie is speciaal ontwikkeld om fijnstof op de meest effectieve wijze uit de lucht te filteren. Beter dan elke andere vloerbedekking. DESSO AirMaster is bovendien eenvoudig in onderhoud en geeft een betere akoestiek.

Cradle to Cradle®

Door een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met het Hamburgse EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency) is Desso de eerste tapijtfabrikant binnen de EMEA-regio die volgens het Cradle to Cradle®-principe werkt. Het markeert het radicale besluit van Desso om bij het produceren van haar tapijten verder te gaan dan ‘gewone’ duurzaamheid. Volgens het Cradle to Cradle®-principe worden producten gemaakt van positief gedefinieerde* bestanddelen die biologisch of technisch afbreekbaar zijn, zodat ze in zowel de biologische als de technische cyclus kunnen worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten.

(* Positief gedefinieerd = alle ingrediënten zijn geclassificeerd als Groen (optimaal) of Geel (aanvaardbaar) volgens de Cradle to Cradle® beoordelingscriteria. Deze zijn beschreven in het Cradle to Cradle®-certificeringprogramma versie 2.1.1, dat is opgesteld door MBDC in september 2008 en bijgewerkt in januari 2011.)

Wilt u meer weten over Desso?

Ga naar de website