Niko

Niko

Niko is marktleider in België en produceert vanuit zijn hoofdkantoor in Sint-Niklaas oplossingen voor schakelmateriaal, toegangscontrole, lichtsturing en huisautomatisering. Niko zet volop in op doordacht design, kwalitatief hoogstaande producten en een milieuvriendelijk productieproces, en investeert hiervoor sterk in onderzoek en ontwikkeling. Binnen zijn designfilosofie streeft Niko ernaar voortdurend innovatieve, esthetisch aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke producten op de markt te brengen. Niko is een bedrijf in volle groei, stelt meer dan 700 medewerkers tewerk en heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 120 miljoen euro. Momenteel heeft Niko vestigingen verspreid over heel Europa: België, Frankrijk, Nederland, Slowakije en Denemarken.

Niko Home Control is de nieuwe elektrische installatie waarmee gezinnen thuis actief energie kunnen besparen. Op het ecodisplay zien ze op elk moment van de dag hoeveel elektriciteit, gas en water de woning verbruikt, maar ook wat de opbrengst van de zonnepanelen is. Bij het verlaten van de woning volstaat 1 druk op de ecotoets om de woning in ecostand te brengen en het verbruik zichtbaar te verminderen. Verlichting en toestellen die niet aan hoeven te staan wanneer niemand aanwezig is, worden uitgeschakeld. Daarnaast kunnen bewoners de installatie van op een centrale plaats bedienen en wonen ze tegelijkertijd veiliger en comfortabeler. Bovendien is de Niko Home Control installatie flexibel. Dankzij de modulaire opbouw en naargelang het budget en de veranderende behoeften wordt de installatie naar wens samengesteld. De installatie is geschikt voor nieuwbouw of grondige renovatie waarbij de elektrische bekabeling vernieuwd wordt.

Ook in de ‘School van de Toekomst’ zal een Niko Home Control installatie aanwezig zijn. Zo kunnen leerlingen op een educatieve manier kennis maken met de nieuwe elektrische installatie, de installatie van de toekomst.

Wilt u meer weten over Niko?

Ga naar de website